Ručak jeftiniji od ležaljke

Bez autora
Jul 28 2010

Budva je prava prestonica turizma, jer su cene usluga za svačiji džep. Ima restorana gde jedna osoba može da jede za 80 evra, ali i restorana gde je ručak tri i po evra. I to kakav, kao kod mame! U restoranu „Pod lozom“ u Budvi (blizu policije), kompletan meni podrazumeva supu ili čorbu, jedno od sedam ponuđenih dnevnih jela, hleb i salatu. Tu obeduju i turisti i domaći, jer se domaćicama ne ispalati da kuvaju. Svakog jutra dovoze se sveže meso i povrće - kaže Saša Milić, vlasnik restorana. U istoimenom hotelu sa 54 sobe i 130 kreveta, pun pansion (tri obroka dnevno, švedski sto) košta 35 evra dnevno, a polupansion 30 (dva obroka, švedski sto). U restoranu „Pod lozom“ traži se mesto više, i mimo obeda, jer su cene pića izuzetno povoljne. Ovde je espreso ubedljivo najjeftiniji u Budvi - 0,70, a nes kafa je evro i po. Rakije su od evra, sokovi evro i po, špricer je evro i po, a pivo od 1,4.

Ručak jeftiniji od ležaljkeBudva je prava prestonica turizma, jer su cene usluga za svačiji džep. Ima restorana gde jedna osoba može da jede za 80 evra, ali i restorana gde je ručak tri i po evra. I to kakav, kao kod mame!

U restoranu „Pod lozom“ u Budvi (blizu policije), kompletan meni podrazumeva supu ili čorbu, jedno od sedam ponuđenih dnevnih jela, hleb i salatu. Tu obeduju i turisti i domaći, jer se domaćicama ne ispalati da kuvaju. Svakog jutra dovoze se sveže meso i povrće - kaže Saša Milić, vlasnik restorana. U istoimenom hotelu sa 54 sobe i 130 kreveta, pun pansion (tri obroka dnevno, švedski sto) košta 35 evra dnevno, a polupansion 30 (dva obroka, švedski sto).

U restoranu „Pod lozom“ traži se mesto više, i mimo obeda, jer su cene pića izuzetno povoljne. Ovde je espreso ubedljivo najjeftiniji u Budvi - 0,70, a nes kafa je evro i po. Rakije su od evra, sokovi evro i po, špricer je evro i po, a pivo od 1,4.

U hotelu se, pored turista uglavnom iz Srbije i Bosne, odmaraju i radnici „Kolubare“, čiji je sindikat odbio ponudu Grka za letovanje na pet rata, jer je gazda restorana, Saša Milić, ponudio sedam rata!

Ručak za male pare nudi i „Merkur“: u tri restorana (na rivi, autobuskoj stanici i u hotelu „Mogren“) kompletan meni košta četiri evra. U ponudi su, takođe, razna gotova jela. Posebno je lepo u restoranu na autobuskoj stanici, koja je, za razliku od većine takvih mesta - čista, mirna i sređena. I ima najslađe kolače!

Jeftino i kvalitetno jede se i u restoranu „Kiki“ na plaži Jaz. Supa, glavno jelo i salata koštaju četiri evra, što je, s obzirom na to da je restoran na jednoj od najlepših plaža - povoljno.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik